Εγκαυμα

February 7, 2022 by admin
egauma-1200x842.jpg

Ακόμα και σχετικά ήσσονος σημασίας εγκαύματα μπορεί να αφήσουν σημάδια και οι άνθρωποι που έχουν καεί σε μεγάλα τμήματα του σώματός τους, συχνά πρέπει να αποκαταστήσουν ουλές που δημιουργούν παραμόρφωση. Η επανορθωτική χειρουργική σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να μειώσει τις ουλές και να αποκαταστήσει την εμφάνιση στην πληγείσα περιοχή.

Αμέσως μετά τον τραυματισμό, ο χειρουργός μπορεί να χρειαστεί να κάνει μια προσωρινή κάλυψη με δερματικό μόσχευμα, για να προστατέψει το χόριο του δέρματος και να κρατήσει την περιοχή καθαρή, καθώς και να παρέχει κάποια ανακούφιση από τον πόνο.

Αφού οι πληγές έχουν επουλωθεί, περαιτέρω πλαστική χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη, ανάλογα με τη σοβαρότητα και την περιοχή του εγκαύματος. Όταν υπάρχει έγκαυμα στο πρόσωπο ή το κεφάλι, μπορεί να κληθεί για να αποκαταστήσει ανατομικά στοιχεία με παραμόρφωση ή νέκρωση, όπως το αυτί ή τα βλέφαρα π.χ. ή να απελευθερώσει ρικνωμένες ουλές οι οποίες εμποδίζουν την κινητικότητα.

Μπορεί να απαιτηθούν τοπικές θεραπείες, οι οποίες περιλαμβάνουν τοποθέτηση ειδικών επιθεμάτων και φύλλων σιλικόνης ή ενέσιμες θεραπείες, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά σε ουλές ή συνδυασμοί δερμοαπόξεσης, θεραπείας με λέιζερ, χημικά peeling, ή λεύκανση του δέρματος.

© 2024 Konstantinos Dialinakis, All Rights Reserved.


Powered By

Digital Agency, Web Design Studio, eSHOP B2B, Athens, LondonCopyright by BoldThemes 2018. All rights reserved.