Κοιλιοπλαστική

Παρόλο που η αντίληψη για την ομορφιά άλλαξε, ιδίως όσον αφορά τη γυναικεία σιλουέτα, η λεπτή μέση και οι γυμνασμένοι κοιλιακοί ήταν πάντα αντικείμενο θαυμασμού και στα δύο φύλα.

Κοιλιοπλαστική

Title:

Description:

Κοιλιοπλαστική

Παρόλο που η αντίληψη για την ομορφιά άλλαξε, ιδίως όσον αφορά τη γυναικεία σιλουέτα, η λεπτή μέση και οι γυμνασμένοι κοιλιακοί ήταν πάντα αντικείμενο θαυμασμού και στα δύο φύλα.

Παρόλο που η αντίληψη για την ομορφιά άλλαξε, ιδίως όσον αφορά τη γυναικεία σιλουέτα, η λεπτή μέση και οι γυμνασμένοι κοιλιακοί ήταν πάντα αντικείμενο θαυμασμού και στα δύο φύλα. Στις μέρες μας η ελευθερία ένδυσης και η μόδα, επιβάλουν μια λεπτή και γυμνασμένη μέση. Ιδίως στις γυναίκες συμπληρώνει το ιδανικό σχήμα του σώματος , αυτό της κλεψύδρας. Στους άντρες υποδηλώνει καλή φυσική κατάσταση, μιας και η παρουσία λίπους στην περιοχή , σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα για καρδιοπάθειες.

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα 2 φύλα. Στους άντρες προέχει περισσότερο το άνω τμήμα της κοιλιάς σε σχέση με τις γυναίκες και επίσης αποθηκεύουν λίπος με τη μορφή “σωσίβιου” γύρω από τη μέση. Στις γυναίκες υπάρχει ιδίως μετά από εγκυμοσύνες, η λεγόμενη “διάσταση της λευκής γραμμής”, δηλαδή του ισχυρού ινώδους ιστού που ενισχύει και ενώνει τους δύο ορθούς κοιλιακούς μύς. Η διάσταση είναι πιο έντονη στο κάτω ήμισυ και μπορεί να συνοδεύεται από κήλες στην περιοχή, λόγω των προηγηθεισών τοκετών και της ηλικίας.

Οι μεγάλες διακυμάνσεις του βάρους, οι ορμονικές αλλαγές στην εγκυμοσύνη, η γήρανση, η λήψη φαρμάκων, η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η προδιάθεση και η καθιστική ζωή , έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ελαστικότητα του δέρματος. Στη λευκή φυλή επίσης, εμφανίζονται σε ποσοστό περίπου 80%, ραγάδες. Αυτές προκαλούνται από τη λύση της συνέχειας του χορίου, σε διάφορους βαθμούς ανάλογα με τη γενετική προδιάθεση. Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση , η οποία αντιμετωπίζεται μόνο χειρουργικά. Με Laser, κρέμες, ενέσιμα κλπ, πετυχαίνουμε κυρίως βελτίωση του χρώματος, αλλά όχι την εξάλειψή τους.

Η κοιλιοπλαστική δίνει μόνιμη λύση, σε μεγάλη χαλάρωση και περίσσια του δέρματος, στις ραγάδες, στη διάσταση της λευκής γραμμής, τις κήλες κλπ και συνδυάζεται με λιπαναρρόφηση στα πλάγια της κοιλιάς για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι διορθώνονται σε μία επέμβαση όλα εκείνα τα στοιχεία, που προκαλούν ασυμμετρία στην εμφάνιση της μέσης. Αν τυχόν υπάρχει ουλή από προηγούμενη καισαρική τομή, αυτή αφαιρείται, αφού η τομή της κοιλιοπλαστικής βρίσκεται στο ίδιο ή χαμηλότερο επίπεδο. Ακολουθεί τη γραμμή του μπικίνι, ώστε παρά το εύρος της είναι αόρατη. Είναι δε απόλυτα αποδεκτή, σαν αντάλλαγμα για την εξαιρετική βελτίωση της εικόνας της κοιλιακής χώρας, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Ο χρόνος αποθεραπείας φτάνει τις 2 εβδομάδες, οπότε και επανέρχεται η/ο ασθενής σταδιακά στις καθημερινές δραστηριότητές του. Μετά από 5-6 εβδομάδες μπορεί να ασχοληθεί με γυμναστική.

Category
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
© 2024 Konstantinos Dialinakis, All Rights Reserved.


Powered By

Digital Agency, Web Design Studio, eSHOP B2B, Athens, LondonCopyright by BoldThemes 2018. All rights reserved.